پیمانکاری ساختمان

پیمانکاری ساختمان

جهت اجرای بهتر و سریع تر پروژه های ساختمانی از افراد متخصص و کار بلد در این زمینه استفاده می شود. به این افراد پیمانکار ساختمان گفته می شود. وظیفه پیمانکاری ساختمان می تواند به عهده یک فرد حقیقی و یا شرکت حقوقی باشد. در واقع طرف پیمانکار با فراهم کردن نیرو متخصص و ابزار آلات مناسب سبب اجرای بهتر پروژه خواهد شد. در این میان بین کارفرما و پیمانکار قراردادی منعقد خواهد شد که در آن به مواردی از قبیل مدت زمان اتمام پروژه ، نحوه ساخت ، فراهم کردن وسایل و ابزار آلات ، مواد و مصالح ، مبلغ توافق شده و شیوه پرداخت اشاره خواهد شد.

در جواب این سوال که پیمانکار ساختمان کیست می توان گفت که پیمانکاری یکی از واژه‌های کاربردی در زمینه مهندسی می‌باشد که به نوعی حقوقی و حقیقی را در بر می‌گیرد و پیمانکار ساختمان قراردادهایی را برای ساخت، حمل و نقل و اجرا با افرادی حقیقی و یا حقوقی در نظر می‌گیرد و باید به خوبی آنها را انجام دهد. به طور معمول کارفرماها نمایندگانی را برای انجام پروژه‌های خود در نظر می‌گیرند که به عنوان پیمانکار مسئولیت‌های مربوطه را به آنها می‌سپارند که از آن جمله می‌توان به تهیه مصالح، گرفتن مجوزهای لازم، به خدمت گرفتن پیمانکارهای دیگر، امنیت همه کارکنان و… به عهده پیمانکار می‌باشد.

هنگامی که قراردادی بین پیمانکاری ساخت و ساز و کارفرما صورت می‌گیرد دارای شرایطی است که به دو صورت اختصاصی و عمومی می‌باشد و باید همه‌چیز در قرارداد به طور واضح مشخص شود.

 

درصد پیمانکاری ساختمان

درصد پیمانکاری ساختمان با توجه به هر قرارداد متفاوت است. نوع و حجم پروژه تعیین کننده درصد پیمانکاری ساختمان می باشد. به طوری که هرچه پروژه بزرگتر باشد، درصد پیمانکاری ساختمان و دستمزد نهایی پیمانکار افزایش می یابد. به طور کلی مقدار درصد پیمانکاری ساختمان چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۷ درصد و در پروژه های ویلایی حدود ۱۵ تا ۲۲ درصد می باشد. درصد پیمانکاری ساختمان با توجه به نوع توافق بین طرفین قابل تغییر است.

نوع نقشه های اجرایی و پلان ساختمان نیز تعیین کننده درصد پیمانکاری ساختمان است. عامل دیگر تاثیرگذار بر درصد پیمانکاری ساختمان ، شرایط آب و هوایی و مقدار مسافت پروژه می باشد.

شرایط پیمانکاری ساختمان

برخی از شرایط پیمانکاری ساختمان و تشخیص صلاحیت برای اشخاص حقیقی به شرح زیر می باشد:

  • عدم سابقه هر گونه محرومیت از کارهای پیمانکاری
  • عدم سوء سابقه کیفری
  • داشتن تابعیت ایران
  • کارت پایان یا معافیت از خدمت (برای آقایان)
  • عضویت در سازمان اسناد

برای پیمانکاران حقوقی نیز شرایط پیمانکاری ساختمان و تشخیص صلاحیت به شرح زیر است:

  • عدم سابقه هر گونه محرومیت از کارهای پیمانکاری
  • عضویت در سازمان اسناد
  • ثبت شرکت در سازمان ثبت شرکت ها
  • عدم عضویت و یا دارا بودن سهام هر یک از شرکا یا مدیران شرکت در هیات مدیره مهندسین مشاور عضو سازمان

 

مسئولیت های پیمانکار

برای درک بهتر از پاسخ هایی که در جواب چگونه پیمانکار شویم به گوش شما می خورد باید با مسئولیت های پیمانکار به خوبی آشنایی داشته باشید. از جمله مسئولیت های پیمانکار می توان به؛

 

– توانایی مدیریت منابع انسانی

– توانایی کنترل مخارج متناسب با درآمد

– توانایی محاسبه سود و زیان به صورت دوره ای

– توانایی برآورد میزان پیشروی پروژه

 

انواع پیمانکار ساختمان

برای استخدام پیمانکاران ساختمان نیاز است بدانید که پیمانکار ساختمان بر اساس مهارت و دانش خود مسئولیت خاصی را بر عهده می­ گیرد. در ادامه انواع پیمانکاران ساختمان را نام برده ایم:

 

پیمانکار تخریب

پیمانکار خاک برداری

پیمانکار بتن ریزی

پیمانکار آرماتوربندی

پیمانکار سازه های فلزی

پیمانکار حفر چاه

پیمانکار سفتکاری ساختمان

پیمانکار لوله کشی (آب- فاضلاب-گاز)

پیمانکار برق کشی

پیمانکار نازک کاری

پیمانکار کاشی کاری

پیمانکار نقاشی ساختمان

پیمانکار سقف کاذب

پیمانکار رنگ و نقاشی

پیمانکار اجرای داربست

پیمانکار اجرای آسانسور

پیمانکار عایق کاری

 

انواع قراردادها در زمینه پیمانکاری ساخت ساختمان

یکی از بحث های پر چالش در زمان انتخاب پیمانکار ساختمان نوع قراردادی است که بین دو طرف منعقد می شود. همانند بقیه ی حوزه های کسب و کار تفاهم بین کارفرما و پیمانکار به گونه های متفاوتی صورت می گیرد که چند نمونه از آن ها بیشتر کاربرد دارد. سعی ما بر این است که شما را با آن ها آشنا نماییم.

اولین نوع قراردادی که بین پیمانکار و کارفرما صورت می‌گیرد نشان‌دهنده مبلغ کلی که باید در انجام پروژه صرف شود و تمام هزینه‌ها را به طور دقیق بررسی می‌نمایند و به یک مبلغ کلی دست می‌یابند و قرارداد را بر طبق آن مبلغ تنظیم می‌نمایند.

در بعضی مواقع که کارفرما توانایی برآورده کردن هزینه را داشته باشد خود تمام موارد را به عهده می‌گیرد و پیمانکار ساخت ساختمان در بعضی مواقع حکم ناظر را ایفا می‌نماید.

هنگامی که شرکت بخواهد برای پیمانکاری ساختمان به طور رسمی ثبت شود باید مدارک مورد نیاز را برای این کار داشته باشد که از آن جمله می‌توان به کپی شناسنامه و کارت ملی و اصل همه سهامدارها و بازرس‌ها از تشخیص هویت، اساسنامه شرکت، اظهارنامه حسابداری ثبتی، فرمی که نام شرکت تعیین شده باشد، فرم کامل مشخصات افراد برای شرکت پیمانکاری ساختمان الزامی می‌باشد.