تعریف طراحی دکوراسیون داخلی

تعریف دکوراسیون داخلی عبارت است از “هماهنگ سازی طراحی شده برای به جلوه درآوردن رنگ ها ،اثاثیه و سایر اشیاء در یک اتاق یا ساختمان به صورت هنرمندانه “

دکوراسیون داخلی

زمانی که فکر می کنیم خانه خود را باید به بهترین چیدمان مبلمان منزل دیزاین و طراحی کنیم، مانند یک طراح دکوراسیون داخلی عمل می کنیم. دکوراسیون داخلی نیز مانند سایر سبک های هنری، دارای ریزه کاری های متفاوتی است که بر اساس سلیقه ها و فرهنگ و نیاز زمان کنونی، دستخوش تغییر می شوند. حال با تعریف دکوراسیون داخلی متوجه می شویم که هر چیزی پیرامون ما دستخوش دیزاین و طراحی می باشد. از مهمترین بخش های خانه که برای صاحب منزل از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و زیبایی آن جزء مهمترین ملاک های زیبایی منزل به حساب می آید. دکوراسیون داخلی اتاق خواب, دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی و حمام, دکوراسیون داخلی آشپزخانه, دکوراسیون داخلی اتاق پذیرایی می باشد.

طراح داخلی کیست؟

طراح داخلی | Interior Design به عنوان یک فعالیت کاری و هنری و صنعت معرفی شده است و فضای داخلی ساختمان ها را برای انجام کارهای روزانه زندگی و کار تزیین می بخشد. هدف اصلی طراح داخلی پیشرفت در کارایی فیزیکی و روانی فضا برای زندگی بهتر است. طراح داخلی بخش هایی از عوامل که شامل فرم، نور، رنگ ،بافت ، کف ،سقف، دیوار و همچنین چیدن درست وسایل در کنار هم را بر عهده دارد. کار طراح همین است که همگی وسایل باید به صورت هماهنگ و متناسب در یک فضا قرار گیرند. کار طراحی داخلی شبیه به معماری و طراحی است و شامل جنبه های کاربردی، ساختاری و فنی می باشد.  مهمترین قسمت یک طراح داخلی، داشتن هنر و علم و درک رفتار مردم به دلیل ساخت فضای کاربردی درون ساختار است که کار طراحی معماران داخلی می باشد. کاربرد مهم رنگ در طراحی داخلی  ترکیب رنگ فضا ، تاثیر زیادی را بر روی افرادی می گذارد که در آن محیط زندگی می کنند زیرا بر اساس سلیقه آن ها انجام می گیرد. برای نمونه اتاق نشیمن و پذیرایی باید از طرح یا رنگی استفاده کرد که آرام بخش باشد و اتاق خواب باید بر اساس احساسات قلبی صاحب خانه انتخاب گردد. ترکیب رنگ ها باید بر اساس صاحب و افراد خانه انتخاب شوند.

طراحی دکور داخلی

قوانین طراحی داخلی چیست ؟

طراحی داخلی یکی از شاخه های معماری می باشد ،باید این نکته را در نظر داشت که هر  شاخه تخصصی در هر رشته صرفا در محدوده همان مجموعه معنادار خواهد بود.
بهترین ساختمان ها و فضای داخلی، فضاهایی هستند که میان عناصری که کلیت را تشکیل می دهند ناهمخوانی وجود نداشته باشد.
در میان عناصر، جنبه های سازه ای یک ساختمان، برنامه ریزی سایت، محوطه سازی، مبلمان و گرافیک معماری (علائم)، و همچنین جزئیات داخلی است که در نمونه های بسیاری از ساختمان های برجسته و داخلی ایجاد شده است و به صورت یکپارچه(هماهنگ) عمل میکنند.

به دلیل پیچیدگی تکنولوژیکی، برنامه ریزی و ساخت در دوران معاصر ؛ ممکن نیست. معمار یا طراح در تمام جنبه های ساختمانی که در دوران مدرن ساخته می شود متخصص باشد.
لذا ضروری است که متخصص ها به صورت گروهی و در ارتباط با یکدیگر با دانش کافی در جهت رسیدن به هدف مشترک همکاری کنند، در حالی که معمار بر روی طراحی کلی بنا تمرکز می کند، طراح داخلی به جنبه های دقیق مقیاس طراحی، زیباشناسی خاص و کاربردی و پرسش های روانشناختی و شخصیت و ویژگی فضا درگیر است .
اگر چه طراحی داخلی هنوز یک حرفه در حال توسعه است بدون تعریف دقیق از محدودیت های آن اما این گرایش می تواند در دو گروه مسکونی و غیر مسکونی طبقه بندی شود.

 

آیا طراحی داخلی همان دکوراسیون داخلی است؟

مردم اغلب تصور می کنند که طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی یکسان هستند، اما به واقع چنین نیست. هنگامی که یک  دکوراتور داخلی رنگ دیوار را انتخاب می کند، یک طراح داخلی به جهت تغییر ساختار یک اتاق، رنگ را تغییر می دهد. دکوراتور داخلی با ظاهر و حس اتاق، با اضافه کردن وسایل جانبی از جمله پرده و فرش سر و کار دارد در حالی که یک طراح داخلی در تلاش است تا بهترین استفاده را از فضا ببرد.

 

انواع سبک های دکوراسیون داخلی

 آشنایی با سبک های دکوراسیون داخلی و شباهت ها و تفاوت هایشان : 1- سبک دکوراسیون مدرن  دکوراسیون مدرن با خط های صاف و مدرن همراه با رنگ ساده طراحی می شود. دکوراسیون مدرن حس سادگی ایجاد می نماید و بیشترین چیزی که در این سبک دیده می شود براق و شفافیت است. یکی از ویژگی های در دکوراسیون مدرن استفاده از اشکال هندسی واضح همانند دایره است. اشکال هندسی گوشه دار نشان دهنده سرسخت بودن سبک مدرن است.  2- سبک دکوراسیون امروزی  سبک های مدرن و امروزی تفاوت دارند ولی گاهی وقت ها به جای هم استفاده می شوند. فرق میان این دو سبک تفسیری از طرحی است که در قرن بیستم شروع شده است.  سبک امروزی وابسته به سبک خاصی نبوده و دارای تغییرات زیادی می باشند.  در دکوراسیون امروزی وجود راحتی فضا نمایان است و برعکس دکوراسیون مدرن فضا به مراتب رسمی تر می شود.  3- سبک دکوراسیون مینیمال سبک مینیمال یکی از سبک های شناخته شده و لاکچری در میان سبک های داخلی است. در سبک مینیمال پالت های رنگی استفاده می شود و وسایل زرق و برق دار نمی باشد و رنگ سفید خیلی استفاده می گردد.