دکوراسیون آشپزخانه ، دکوراسیون به معنای استفاده از خلاقیت و هنر برای انجام یک پروژه طراحی دکوراسیون داخلی می باشد. به طور کلی دکوراسیون به مجموعه کار هایی گفته می شود که برای استفاده بهینه از فضای موجود و تغییراتی در شکل و فرم فضا های داخلی صورت می گیرد.
هدف از انجام دکوراسیون داخلی استفاده از فضاهای موجود به صورت بهینه و کاربردی و هماهنگی میان اجزا و رنگ های داخلی، هارمونی های بین نور و …. می باشد.
امروزه بیشتر افراد دکوراسیون آشپزخانه مدرن را برای چیدمان آشپزخانه خود در نظر می گیرند. اولین قدم برای ساخت و طراحی آشپزخانه انتخاب سبک و چیدمان است. مدرن، کلاسیک، سنتی و … سبک هایی هستند که می توان برای دکوراسیون آشپزخانه استفاده کرد. هر سبک علاقه مندان خاص خود را دارد.
برای طراحی اصولی آشپزخانه شما به کمک گرفتن از طراحان دکوراسیون داخلی منزل نیاز دارید. با این حال ممکن است خودتان بخواهید برای ایده دادن به طراحان داخلی یا طراح های کابینت دست به کار شوید. به همین منظور به نکاتی مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه اشاره خواهیم کرد.
آشپزخانه ها مکانی از منزل هستند که هر چه جای اضافی در آن وجود داشته باشد، به سرعتی پر خواهد شد و شما به سرعت با کمبود جا مواجه می شوید. به همین منظور بهتر است کابیتی داشته باشید که در آن بیشترین استفاده از فضای آشپزخانه صورت گرفته باشد. به این منظور از طراح و کابینت ساز خود بخواهید که استفاده حداکثری از دیوارها و کنج آشپزخانه را فراموش نکند.
حتما مستحضر هستید که میان طراحی دکوراسیون آشپزخانه کوچک و آشپزخانه هایی که در منازلی با متراژ بالا واقع شده اند، تفاوت هایی اساسی وجود داشته باشد. اگر منزل شما کوچک به حساب می آید، سعی کنید از کابینت هایی ترجیحا بدون دسته و با رنگ روشن استفاده کنید. کابینت های سفید، کرم رنگ، طوسی روشن و … با روشن کردن فضا در دلبازی و بزرگتر دیده شدن آن بسیار موثر واقع می شوند. در نتیجه برای استفاده از کابینت های سرمه ای، مشکی، خاکستری و … شما به آشپزخانه ای بزرگ نیاز خواهید داشت. همچنین در انتخاب میز آشپزخانه حتما به متراژ توجه کنید.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که هیچ محدودیتی برای شما وجود ندارد و می توانید از رنگ و مدل مورد علاقه خود استفاده کنید. رعایت این نکته برای بزرگ تر نشان دادن فضا و احساس بهتر شما در طولانی مدت کمک خواهد کرد.
به سبک منزل خود توجه کنید
اگر قرار نیست که تغییر در دکوراسیون آشپزخانه تان به منظور تغییر در کل دکوراسیون منزل شما باشد، سعی کنید کابینت ها و جزئیات آشپزخانه را با در نظر گرفتن سبک منزل خود انتخاب کنید. بهتر است کابینت های کلاسیک برای مبلمان و فضایی کلاسیک و کابینت های ساده و مدرن برای منزلی مدرن به کار بروند.
بهتر است وسایل برقی آشپزخانه مانند یخچال فریزر، ماشین ظرفشویی، فر و … طوری انتخاب شوند که با رنگ کابینت ها هارمونی برقرار کنند. برای مثال در صورتی که رنگ کابینت شما و رنگ این لوازم هر دو طوسی یا سفید باشند، آشپزخانه بزرگتر و یکدست تر نشان داده خواهد شد. همچنین انتخاب اکسسوری مناسب برای سبک انتخاب شده و به تعداد مورد نیاز نیز اهمیت زیادی در بی نقص دیده شدن آشپزخانه شما خواهد داشت.
انواع سبک برای چیدمان آشپزخانه وجود دارد. هر فرد با توجه به سلیقه خود می تواند یک سبک خاص را برای آشپزخانه خود انتخاب کند.
رقیب سبک کلاسیک شناخته می شود. از اِلمان های پر رنگ در این سبک استفاده می شود. به طور مثال از متریال هایی مانند آجر، سنگ و .. در ساخت آشپزخانه استفاده می کنند.
فضای آشپزخانه بسیار خلوت است. از عناصر تزئینی و دکوری خبری نیست. تمام اجزا به ساده ترین شکل ممکن در کنار هم قرار می گیرند. از یک رنگ (اغلب رنگ های روشن) برای دکوراسیون و اجزا استفاده می شود.
برعکس سبک مدرن است. در آن از دکوری های خاص برای زیباتر کردن فضا استفاده می شود. کابینت ها، سرامیک کف و … با طرح و نقوش سنتی مزین شده اند.
دکوراسیون آشپزخانه مدرن بسیار پرطرفدار است. در این سبک از شلوغی در چیدمان اجتناب می شود. کابینت ها بسیار ساده انتخاب می شوند. در دکوراسیون آشپزخانه مدرن از رنگ های خنثی مانند طوسی، خاکستری، سرمهای، سفید و … استفاده می شود. از تزیینات ساده مانند گلدان طبیعی یا دکوری های ساده می توان استفاده کرد.
در این سبک دکوراسیون، عناصر و جزئیات به صورت تصادفی انتخاب می شوند. هیچگونه محدودیتی در انتخاب رنگ، طرح و لوازم وجود ندارد. از عناصر و سبک های مختلف در چیدمان استفاده می شود. هر شخص بنا به سلیقه و انتخاب خود می تواند جزئیات یا لوازم مختلف را به دکوراسیون اضافه کند. در کل چیدمان این سبک حس خوشایندی را ایجاد می کند.
آشپزخانه مدرن دارای ویژگی هایی از جمله سادگی، استفاده از رنگ های مات و براق، رنگ های فانتزی با بافت های صنعتی در این سبک، استفاده از نور های کوچک به جای نور های بزرگ، استفاده از شلف ها و طبقات به جای ویترین های تجملی، استفاده از گازهای رومیزی و هود های شیشه ای و استیل، استفاده زیاد از لوازم سفید و بلور، استفاده از پایه های فلزی به جای پاخور و …. می باشد.
با استفاده از سبک مدرن، می توان فضای آشپزخانه ها را بزرگ تر نشان داد، با استفاده از سبک مدرن می توان از فضا بیشترین استفاده را کرد و در نتیجه بیشترین بازدهی را نیز دریافت کرد، با استفاده از سبک مدرن می توان محیط آشپزخانه را به محیطی آرامش بخش تبدیل کرد، در آشپزخانه های کوچک نیز می توان از این سبک استفاده کرد، با استفاده از سبک مدرن می توان در استفاده از منابع طبیعی صرفه جویی کرد.
سبک کلاسیک دارای ویژگی هایی از جمله تجملاتی بودن و شلوغ، استفاده از ویترین های بلند، استفاده از تاج و زیر چراغی، استفاده از پاخور در سبک کلاسیک، استفاده از رنگ مات و بیشتر رنگ های سفید و قهوه ای، استفاده از منبع های بزرگ نوری از جمله لوستر برای نور پردازی در سبک کلاسیک، با استفاده از سبک کلاسیک می توان یک نمای چوبی در آشپزخانه به نمایش گذاشت، استفاده از الوار های چوبی و آویز ها و کنده کاری های طراحی شده برای سقف ها، استفاده از گاز های پایه دار و یا اجاق گازها به جای گاز های رومیزی، استفاده از لوازم به رنگ های برنز و کرم و مسی در سبک کلاسیک، استفاده از هود های مخفی و غیره می باشد.
در سبک کلاسیک نباید از در های جک دار استفاده کرد، نباید دستگیره ها ساده باشند چرا که سبک کلاسیک یک سبک تجملاتی است، در سبک کلاسیک باید از سرستون های مناسب در کنار کانتر و هود استفاده شود، در این سبک باید به تقارن توجه کرد، در سبک کلاسیک باید از ستون ها و درهای حکاکی شده استفاده کرد، کانتر موجود در سبک کلاسیک باید از جنس کوارتز باشد.
دکوراسیون آشپزخانه نئوکلاسیک جدیدترین سبک دکوراسیون آشپزخانه است که در واقع ترکیب و تلفیق دو سبک کلاسیک و مدرن است با پوسته ای جدید و جذاب تر، دکوراسیون آشپزخانه نئوکلاسیک معمولا ضخامت بیشتری نسب به سبک کلاسیک و مدرن دارد علت هم عمق بیشتر ابزار و حکاکی هایی است که توسط دستگاه سی ان سی روی درب ها شکل می بندد. سبک نئوکلاسیک شامل سه مدل به نام های کابینت پوششی، کابینت پولیشی و کابینت انزو است، در تمام مدل های نام برده شده از ام دی اف استفاده می شود. جنس رنگی که در این سبک استفاده می شود رنگ پوششی و پولیشی است. دکوراسیون آشپزخانه نوکلاسیک شامل تاج و زیر چراغ و ستون های حکاکی شده و نقش و نگار دار مختص به خود است و از این نظر کاملا متفاوت با سبک کلاسیک است و از نظر ظاهری شباهت چندانی ندارد. دوام و مقاومت این سبک بسیار بالا است و غیر از کابینت و دکوراسیون آشپزخانه می تواند در دکوراسیون داخلی یا فروشگاهی شیک از آن بهره برد.
برای پاسخ به این سوال ابتدا از شما میپرسیم که در روز چند بار به آشپزخانه میروید؟ همه ما در طول 24 ساعت روز، بارها و بارها به آشپزخانه رفت و آمد میکنیم و آشپزخانه یکی از پر استفادهترین و اصلیترین بخشهای خانه محسوب میشود. به همین خاطر لازم است که محیطی دلنشین، زیبا و کاربردی داشته باشد. یکی از راهکارها برای دکوراسیون بهتر آشپزخانه و یا به عبارتی اصلاح چیدمان لوازم آشپزخانه، استفاده از کابینتهای مناسب است زیرا از این راه میتوان به راحتی تمام وسایل آشپزخانه را در قفسههای کابینتها جای داد و محیطی باز، با نمایی زیبا و خلوت به وجود آورد.
اگر کابینتهای فعلی آشپزخانه شما کارایی مورد نظر را ندارند هم میتوانید با بازسازی یا تعویض آنها، دکوراسیون آشپزخانه خود را تغییر دهید و البته به فضای بیشتری دست پیدا کنید. هر چند که انجام تغییرات دیگر مانند تعویض کفپوش آشپزخانه، شیرآلات، پوشش بین کابینتی و نورپردازی هم به زیباسازی فضای آشپزخانه کمک میکند، ولی بیشترین تاثیر در دکوراسیون آشپزخانه، با تعویض کابینتها اتفاق میافتد.
قانون مثلث طلایی آشپزخانه به ما میگوید که چیدمان لوازم برقی آشپزخانه باید به چه شکلی باشد تا کار در آشپزخانه راحتتر باشد. بر اساس این قانون، یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی باید طوری در آشپزخانه جایگذاری شوند که در سه راس یک مثلث فرضی در آشپزخانه قرار بگیرند و محیط این مثلث باید بین ۸۰/۴ تا ۶ متر باشد؛ در واقع، فارغ از این که فضای آشپزخانه شما چند مترمربع است، مجموع گامهای شما در مثلث طلایی نباید از ۱۰ قدم کمتر و از ۲۵ قدم بیشتر باشد. قانون مثلث طلایی به این دلیل اهمیت دارد که میتواند به شما کمک کند که نه فضای کار شما به اندازهای کوچک باشد که کار کردن در آشپزخانه برای شما دشوار شود و نه به قدری باز باشد که شما برای جابجایی میان اجاق گاز و یخچال و سینک ظرفشویی، مجبور به اتلاف انرژی و زمان شوید.
در مثلث طلایی آشپزخانه، بهترین مکان برای قرار دادن یخچال، محلی است که از رطوبت دور باشد. پس یخچال باید از اجاق گاز و سینک حداقل یک متر فاصله داشته باشد.
همچنین دو طرف اجاق گاز هم بهتر است حداقل 40 سانتی متر فضا وجود داشته باشد که بتوانید از آن به عنوان میز کار استفاده کنید.
بین محل قرار گیری سینک و اجاق گاز هم بهتر است یک فضای ۵/۱ تا ۲ متری وجود داشته باشد تا هم از پاشش چکههای آب روی اجاق گاز جلوگیری شود و هم این که ظروف شسته شده با قطرات روغن و بخار غذا دوباره کثیف نشوند.