اتاق نشیمن چیست؟

اتاق نشیمن بخشی از خانه است که میان تمام اعضای خانه مشترک است و اوقات فراغت خانواده در این اتاق می گذرد. یکی از اصول طراحی اتاق نشیمن را می توان وجود آن در قلب خانه در نظر گرفت. از آنجایی که اتاق نشیمن اتاقی راحت برای تمام اعضای خانواده است معمولا در مرکز خانه قرار دارد و به اتاق غذاخوری نیز راه دارد. در عین حال که اتاق نشیمن اتاقی راحت است، می تواند برای خوش آمد گویی به دوستان و مهمانان، و سپس هدایت آن ها به اتاق پذیرایی نیز استفاده شود. با انتخاب هوشمندانه ی وسایل اتاق نشیمن، این اتاق به مکانی محبوب برای تمام اعضای خانواده و پر رفت و آمد ترین اتاق خانه تبدیل خواهد شد.

به دلایلی که در بالا گفته شد، اتاق نشیمن جایگاه وسایل سرگرمی خانواده نیز هست. تلویزیون و وسایل بازی خانواده در این اتاق قرار می گیرد و معمولا در طراحی اتاق نشیمن از وسایل راحت و غیر کلاسیک استفاده می شود.

اتاق نشیمن از مهم ترین بخش ها در هر خانه است که برای طراحی دکوراسیون داخلی آن باید از روش های اصولی و ایده های کاربردی استفاده شود تا دکوراسیونی مدرن و شیک در فضای اتاق نشیمن ایجاد شود, در ادامه انواع دکوراسیون اتاق نشیمن با طراحی شیک و کاربردی برای سلیقه های مختلف را مشاهده خواهید کرد.

برای طراحی دکوراسیون داخلی اتاق نشیمن ابتدا باید سبک دکوراسیون مورد نظر خود را مشخص کنید سپس با توجه به سبک دلخواه خود وسایل و ملزومات دکوراسیون نشیمن را تهیه کنید و آن ها را به روشی کاربردی در فضای اتاق نشیمن منزل خود بچینید.

طراحی نشیمن کلاسیک

هال خصوصی یا نشیمن در طراحی داخلی از عناصر عمومی منازل مسکونی به حساب می آید. این فضا، محل گردهمایی اعضای خانواده، تماشای تلویزیون، دورهمی های کوچک و صمیمی می باشد. طراحان مسکن باید چیدمان مناسبی را برای پاسخگویی به این فعالیت ها فراهم آورند. زیرا خانواده ها زمان زیادی از روز را صرف تماشای تلویزیون و استراحت در محیط نشیمن می کنند. سیرکولاسیون دسترسی به فضای نشیمن بهتر است کمی دورتر از ورودی و دید مهمان، بعد از قسمت پذیرایی باشد. ارتباط این فضا با آشپزخانه و غذاخوری بسیار مهم می باشد. در خانه های کوچک تر هال خصوصی با پذیرایی ترکیب می شود و فضای یکپارچه ای را تشکیل می دهد که می توان با مبلمان مناسب فضاها را تفکیک نمود. ایجاد فضایی مناسب و راحت، جهت تماشای تلویزیون، در طراحی نشیمن، حائز اهمیت می باشد. بنابراین قراردادن  تلویزیون و تجهیزات رسانه ای در مکان مناسب با دید مناسب و ایجاد فضایی روی دیوار بسیار مطلوب می باشد.

 اصول طراحی نشمین مدرن

 اصول طراحی نشمین مدرن

ویژگی ها و اصول ی که یک اتاق ساده ی راحتی را به یک نشیمن مدرن تبدیل می کند چندان سخت نبوده و با طراحی دکوراسیون به دکور مدرنیته ی نشیمن مد نظر نزدیک شویم .

اساس و محوریت یک نشیمن مدرن تلویزیون است که به عنوان رکن اصلی در طراحی اتاق نشیمن شناخته شده و با پیدا کردن محل مناسب تلویزیون نشیمن به گونه ای که دیزاین و چیدمان اتاق را بهم نریزد و از زاویه و مسیر دید مناسبی برخوردار باشد ،می تواند علاوه بر سرگرمی، حس آرامش را در اتاق نشیمن القا نماید که برای این کار بهتر است از نصب تلویزیون و چیدمان اطراف آن بهره برد .

به کارگیری ایده های نو و به کارگیری رنگ ها به طرح و فضایی که مد نظر شماست بستگی دارد .

در انتخاب رنگ می بایست جسورانه اقدام کرد که معمولا رنگ خنثی و بدور از هرگونه طرح اضافه در نشیمن مدرن کاربرد دارد که می توان با رنگ های دیگر موجب برجسته سازی فضایی در طراحی دکوراسیون نشیمن شد .

رنگ اتاق نشیمن مدرن معمولا طوسی بوده که با تلفیق رنگ هایی نظیر سبز کمرنگ و یا رنگ های رو به روشن فضای مناسبی ایجاد می شود که استفاده از رنگ طوسی در زمینه باعث برجسته سازی دیگر رنگ ها می شود .

استفاده از تخته های چوبی  برای وسایل دکوری همچنین مبلمان ال و نیمه ال و فضا سازی مناسب اطراف پنجره می توان نمایی مدرن و کلاسیک از اتاق نشیمن را به نمایش گذاشت .

اصول طراحی نشیمن سنتی

در بین سلایقی که سبک مدرن را می پسندند سلیقه هایی مبنی بر استفاده از طراحی نشیمن به شکل سنتی وجود دارد که بی شک این طراحی دکوراسیون نشیمن طرفداران خاص خود را داشته و از زیبایی خاصی نیز برخوردار است .

اصول طراحی نشیمن سنتی

برای طراحی دکوراسیون نشیمن به شیوه سنتی می توان از المان های سنتی در طرح استفاده کرد و برای بخش دکوراسیون آن می توان از سماور ذغالی و پارچه های سنتی و المان هایی که حس سنتی بودن را القا کند استفاده کرد که این المان ممکن است از فردی به فرد دیگر متغیر باشد اما با این حال اساس این چیدمان باید شکل سنتی و دست ساز بشر باشد و به جای مبلمان می توان پشتی یا کرسی و نظایر این را به کار گرفت و پارچه هایی نظیر قالی و گلیم را استفاده کرد که می تواند طراحی دکوراسیون نشیمن را سنتی تر جلوه دهد .

طراحی اتاق نشیمن برای آپارتمان های کوچک

اغلب خانه های امروزی از فضای کمی برخوردار هستند که طبیعتا دارای اتاق نشیمن کوچکی می باشند.

در طراحی اتاق نشیمن برای این مورد منازل باید برخی نکات کلیدی و کاربردی در چیدمان را رعایت کنیم تا فضا زیبا و دلباز جلوه کند. ابتدا باید اصول طراحی فضاهای کوچک را بدانیم که مهم ترین آن ها به شرح زیر هستند:

دیوار هایی با رنگ روشن بهترین وسیله برای بزرگ تر نشان دادن محیط می باشند. استفاده از مبلمان راحتی و ساده با رنگ های روشن به این امر کمک می کنند.

برای کف منزل بهتر است تا سرامیک یا پارکت به رنگ روشن باشند یا اگر رنگ آن ها تیره است از فرش های رنگ روشن بر روی آن استفاده کنید. این موضوع می تواند برعکس نیز باشد یعنی استفاده از فرش های رنگ تیره بر روی پارکت یا سرامیک با رنگ روشن. زیرا این کار جلوه زیباتری به اتاق نشیمن می دهد.

به طور کلی می توان گفت که سبک های مدرن برای طراحی اتاق نشیمن کوچک مناسب تر می باشند. اما اگر شما دوست دارید تا از سبک سنتی در طراحی خود استفاده کنید باید بدانید که از جزئیات کمتری استفاده کنید مثلا استفاده از یک فرش اصیل و مبلمان راحتی ساده.

نکاتی در رابطه با طراحی اتاق نشیمن

اتاق نشیمن از جنبه های زیادی مورد توجه است که اصلی ترین آن ها این است که در این مکان دوستان و خانواده دورهم جمع می شوند. از این رو علاوه بر راحتی باید جذاب نیز باشد. برای این کار باید سعی کنید تا با به کار گیری از وسایلی چون مبلمان، میز، صندلی و کتابخانه طرح مورد نظر خود را به دیگران معرفی کنید. پس از اینکه تصمیم گرفتید از کدام یک از شیوه های طراحی مدرن و سنتی برای دکوراسیون اتاق نشیمن خود استفاده کنید قبل از شروع به خرید وسایل باید طرح مورد نظر خود را متناسب با بودجه خود بر روی کاغذ پیاده کنید.